maandag 18 november 2013

Schilderij verwarmt interieur

Je horecazaak decoreren met artistieke infraroodpanelen die tegelijk het interieur verwarmen. Bijzonder! Dit product is een van de vele nieuwigheden die deze week op de Horeca Expo in Gent (17-21 november) te zien zijn.

Decoratie en verwarming in één. Deze originele oplossing is te zien bij het nieuwe merk Infralia van Alpina Heaters uit Wevelgem: PhotonPower infrarood-verwarmingspanelen die je naar eigen smaak kunt personaliseren met een kunstwerk, foto of een opvallend logo. Zonder bedrukking ziet een paneel dankzij het metaalachtige oppervlak eruit als een whitebord; er kan zelfs op geschreven worden. De menukaart misschien?

,,Op die manier combineert de horecazaak een voordelige en ecologische verwarming met een persoonlijke designinrichting’’, zegt Bart Surmont van Alpina Heaters. ,,Infraroodpanelen zijn energiebesparend; ze bieden een hoog rendement tegen een zeer laag verbruik. De dunne panelen nemen bovendien weinig plaats in. Dit is de verwarming van de toekomst.’’

De panelen zijn eenvoudig op te hangen aan muur of plafond. Stekker in het stopcontact en klaar. Stukken eenvoudiger dan centrale verwarming en goedkoper.
Bedrijfsleider Bart Surmont legt uit wat de verschillen zijn: ,,Een klassieke cv verwarmt in eerste instantie de circulerende lucht. Infraroodpanelen warmen eerst mensen en voorwerpen op, en niet de lucht eromheen. Je voelt dus vrij snel een comfortabele warmte (wie bekend is met de infraroodsauna, kent dit).
Het is dus van belang om die warmte binnen te houden met degelijke isolatie. Zo krijg je zelfs met een laag afgestelde thermostaat een aangename omgevingstemperatuur.’’

Andere voordelen: geruislose en geurloze werking, absoluut brandveilig omdat het toestel niet té warm wordt, en er is geen stofcirculatie. Dat laatste is weer goed voor astmalijders en allergiepatiënten. De panelen zijn te schakelen aan een thermostaat, timer of afstandsbediening. Bij onze zuiderburen is het product al te vinden bij particulieren, bij bedrijven en in werkplaatsen. In dat geval is het paneel te bedrukken met een bedrijfslogo.

In de horeca is infraroodverwarming, en zeker de decoratieve toepassing, nog vrijwel onbekend. Dat gaat vast veranderen, want de Horeca Expo in Gent heeft deze week de primeur. Het concept dingt in ieder geval ook mee naar de Horecava Innovation Award 2014. ,,We zijn nog op zoek naar distributeurs in Nederland, maar kunnen ook rechtstreeks leveren’’, aldus Bart Surmont.

Om te personaliseren volstaat het de afbeelding in hoge resolutie op te sturen. De prijs van infraroodverwarming mét decoratie is wat duurder, maar dan heb je ook iets bijzonders in huis. Om een veelgehoorde term (het is al bijna een cliché) te gebruiken: je creëert beleving voor je gasten. En wie wil dat nu niet?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten