maandag 7 oktober 2013

Sieraad op het bord

Surfend op het web kwam ik een origineel filmpje tegen à la James Bond ter promotie van een eetbaar bloempje door Koppert Cress. BlinQ Blossom® speelt de hoofdrol. Mooi en fris, net  als de Bond-vrouwen. Een sieraad op het bord. 

BlinQ Blossom komt uit de kassen van Koppert Cress in Monster, specialist in cressen, eetbare bloemen en micro-groenten. Elke topkok kent deze producten voor de bereiding van culinaire hoogstandjes.


De nieuwe eetbare bloem is een robuust sappig kruid met een fris-ziltige tot zoute smaak, die goed past bij gerookte gerechten met vlees of vis. Denk bijvoorbeeld aan makreel, tartaar, entrecote of Wagyu-rundvlees. De bloem heeft kleine kristalletjes en valt direct op bij een gerecht. Het bloempje is het hele jaar verkrijgbaar en kan tot zeven dagen bewaard worden tussen 2 en 4ºC. BlinQ Blossom vindt zijn oorsprong in Zuid-Afrika, maar heeft zijn verspreidingsgebied uitgebreid naar o.a. de Middellandse Zee. De plant komt er voor in droge rotsachtige gebieden.

Geteeld op cellulose, voldoet BlinQ Blossom volledig aan de hygiënische en voedselveilige normen in de keuken. Het superschone product is dan ook direct te gebruiken. Afspoelen is niet nodig.

20 bloemetjes zitten in een cupje, vier cupjes in een omdoos. Ze zijn verkrijgbaar bij de horecagroothandel en bij groentespeciaalzaken.

Koppert Cress is voortdurend bezig met vernieuwingen en productintroducties. Eigenaar Rob Baan, de gedreven grondlegger van het bedrijf, trok afgelopen voorjaar samen met Koreaanse monniken de bergen in op zoek naar kruiden. Hier zit vast een nieuwe smaakvolle variant voor 2014 bij. Ik ben benieuwd welk filmpje ze daar van maken! In Gangnam Style ?Bekijk hier de op James Bond geïnspireerde introductie van BlinQ Blossom. Met eigenaar Rob Baan als agent 007.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten