maandag 14 oktober 2013

Hét feest van de chocolade

Op het Origin Chocolate Event op 23 oktober in Amsterdam kom je alles te weten over chocolade. De meest gerenommeerde en bekroonde chocolatiers uit de hele wereld komen hier bijeen. Er is zelfs een chocoladediner! En je weet wat sommigen zeggen: chocolate is better than sex.

De tweede editie van het Origin Chocolate Event vindt plaats in het Tropeninstituut in Amsterdam. Fijnproevers, koks, patissiers, sommeliers en liefhebbers van chocolade laten hier hun smaakpapillen strelen met zoete en hartige chocolate tapas en de mooiste foodpairings met wijnen, speciaalbieren en thee. In twee tasting rooms zijn er proeverijen en masterclasses van de lekkernij uit alle hoeken van de wereld.

Bier van brouwerij De Prael
De crème de la crème van de internationale chocoladewereld presenteert er haar chocolades  en de boeiende verhalen erachter. Bevlogen mensen die hun passie delen en bezoekers laten ervaren dat chocolades zich kunnen meten met de beste soorten koffie en wijn. Want chocolade is een volwassen product geworden, stellen zij.De opkomst van kleinschalige chocolademakers heeft het product op een hoger niveau gebracht. Deze chocolademakers verwerken bijzondere variëteiten cacaobonen tot chocolades en weten de meer dan 700 aroma’s in dit complexe product optimaal tot uiting te brengen. In dit gezelschap vinden we de prijswinnaars van de gerenommeerde Academy of Chocolate en de International Chocolate Awards. Producenten uit ondere andere Ecuador, Vietnam en Madagaskar zijn vertegenwoordigd, maar bijvoorbeeld ook patissier en chocolatier Kees Raat uit Amsterdam.

Kees Raat
Erik Sauër, mede-organisator, is ook importeur van origine chocolades. Hij legt uit wat er zo bijzonder aan is. ,,Origine chocolades zijn gemaakt van cacaobonen uit één specifieke regio, soms zelfs van één specifieke soort. Dit zijn echte streekproducten met een eigen smaakpalet die zich onderscheiden van reguliere chocolade. Net als bij een goede wijn proef je de ‘terroir’ van de cacaobonen, oftewel alles wat te maken heeft met hun grond en leefmilieu. Deze chocolades zijn relatief nieuw op de markt en zijn momenteel absoluut een trend.’’

De rijke smaken zijn uitstekend toe te passen in de keuken en geven daarmee een extra dimensie aan een gerecht. Op het programma staan dan ook culinaire hoogstandjes van patissiers/chocolatiers Kees Raat, Geert Vercruysse en Alexandre Bellion.

Hotel NH Tropen zal een driegangen chocoladediner met wijnarrangement verzorgen in een van de prachtige zalen van het Tropeninstituut. Kortom, een echte smaaksensatie. Na dit event weet u of ‘sommigen’ gelijk hebben: chocolate is better than sex!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten