In februari werd de Dyson Airblade Tap in Engeland geïntroduceerd, want Dyson is een Engels bedrijf. Begin oktober was Nederland aan de beurt. Wie deze kraan met ingebouwde handendroger in werking wil zien, gaat naar Pathé De Kuip in Rotterdam. Een twintigtal kranen is daar in de toiletruimtes geplaatst.
Met de Dyson Airblade Tap kunnen de handen op één plek gewassen en gedroogd worden. Infraroodsensoren detecteren de handen en activeren de waterstraal. Vervolgens droogt de toiletbezoeker zijn handen onder de luchtstromen aan weerszijden van de kraan. Beide mogelijkheden kunnen nooit tegelijk geactiveerd worden. Hygiëne ten top, want je hoeft niets aan te raken.
Het concept is afgeleid van de handendroger Dyson Airblade, die sinds 2008 op de markt is en inmiddels wel bekend is bij het publiek. Je weet wel, dat apparaat waar je de handen insteekt en dan lijkt ’t alsof er een orkaan losbarst.
De techniek van de Airblade Tap is hetzelfde, legt sales coördinator Nico Heemskerk uit. ,,De motor zuigt lucht aan. De lucht wordt gefilterd door een Hepa-filter dat de bacteriën er voor 99,9% uitfiltert. Vervolgens stroomt schone en droge lucht uit de ‘blades’ met een snelheid van 690 km per uur en zijn de handen binnen twaalf seconden droog. Andere handendrogers zijn vaak onhygiënisch. Ze filteren geen bacteriën en virussen uit de lucht. Ze zuigen slechts de vuile lucht op en blazen deze terug op de handen. Heb je voor niks je handen gewassen.’’
Nico Heemskerk wijst ook op de kosten. ,,De Airblade Tap kost tot 69% minder in gebruik dan andere handdrogers en tot 97% minder dan papieren handdoeken. Bovendien is er een waterbesparing dankzij de gecontroleerde waterstroomsnelheid en de werking met een sensor.’’
Dyson Airblade Tap is verkrijgbaar in drie modellen: met lange hals, met korte hals en met wandmontage. De gladde roestvrijstalen behuizing is gemakkelijk schoon te maken. En de techniek is weggewerkt in de wastafel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten