maandag 23 september 2013

Met maatkaart langs macho likeur

Hoeveel heb ik eigenlijk gedronken vanavond? Dat vraag ik me weleens af na een avondje stappen. Een maatkaart geeft duidelijkheid. Het is een idee van Bello-Limoncello, een biologische citroenlikeur van Nederlandse makelij.

Met de maatkaart meet je precies af hoeveel er gedronken is. Daarom hoef je niet een hele fles te kopen, maar betaal je per glaasje met de fles gezellig op tafel. Café-restaurant Braque en Mata Hari in Amsterdam zijn de eerste restaurants in Nederland die met dit systeem werken. De gasten zetten aan het eind van de avond de maatkaart langs de fles Bello-Limoncello en de streepjes geven aan hoeveel glazen ze genuttigd hebben.

,,In het uitgaansleven in Italië krijg je de fles op tafel. Aan het eind van de avond gokken ze hoeveel glazen eruit zijn geschonken en roepen dan een bedrag, echt Italiaans. Dat kan nauwkeuriger, vinden wij en we bedachten de maatkaart’’, zegt Kristian van Kuijk van bureau Natwerk. ,,Voor zover we weten is een glazenteller in deze vorm nieuw in Nederland.’’

50 cl fles met maatkaart

Zijn verhaal achter het nog jonge Bello-Limoncello: twee Amsterdamse vrienden vinden limoncello ‘wel  een geinig drankje’. De variant die zij drinken is een echt vrouwendrankje, behoorlijk zoet dus. Dat willen zij anders; meer macho. In het zuiden van Italië ontdekken ze de prachtigste onbespoten citroenen. En daar gaan ze mee aan de slag. Het eindresultaat: Bello-Limoncello is met 32 procent alcohol wat stoerder, en er zit veel minder suiker in. En geen kunstmatige toevoegingen.

De drank is te proeven bij gerenommeerde restaurants en o.a. te koop bij enkele wijnhandels en een groothandel. Kijk op de site onder ‘Het gele goud ligt hier koud’. Want limoncello drink je zo koud mogelijk! Het laatste nieuws: er zijn nu ook shotjes leverbaar.

Kristian van Kuijk filmde zijn vrienden Frank de Ruwe en Lard Breebaart toen ze in de zomer van 2011 voor het eerst citroenen plukten in Amalfi. In de zomer van 2012 keerden ze terug om het 1-jarig bestaan van hun likeur op een ludieke manier met de Italianen te vieren. Natwerk is een reclamebureau dat tussen de opdrachten door eigen projecten bedenkt, zoals Bello-Limoncello. Hun insteek is altijd origineel en verrassend.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten