maandag 19 augustus 2013

Glas zet drankjes op z’n kop

Balen van bijen op het terras. Iedereen kent het wel. Je wordt gek van het gezoem om je hoofd. Allemaal niet nodig met het afgesloten limonade- en cocktailglas Halm. Een glas net even anders!

Halm is een limonadeglas dat je inschenkt en letterlijk op z’n kop zet. Drinken doe je door een glazen rietje. En wespen maken geen schijn van kans. Drankjes zijn veilig met Halm.

Na het liggende rEvolution wijnglas komt ontwerper Martin Jakobsen opnieuw met een stijlvol en innovatief design. Zijn glazen bol heeft een volume van 300 ml en bestaat uit een glas, een stopper en een glazen rietje.

Schenk limonade, ijsthee of cocktail in het glas. Sluit het af met de witte siliconen stopper. Draai het glas om (schudden mag!), zet het op de stopper, steek het glazen rietje erin en slurpen maar. De glaskunstenaar maakte zelf een demonstratiefilmpje.

Halm is ook leuk voor flair bartending: werken met verschillende kleuren en texturen, en vervolgens het glas op de kop zetten. Succes verzekerd.

Elk glas wordt handgemaakt in Tsjechië. Jakobsen, zelf ook Tsjech, ontwikkelde het  samen met Michael en Steven Ryan van het Purmerendse designbedrijf Vinice. Hoe kwam Jakobsen op het idee? Steven: ,,Heel simpel. Hij baseerde zich op die ouderwetse schud-sneeuwbal die je soms nog tegenkomt in souvenirwinkels.’’

Michael vult aan: ,,Het rEvolution glas was al innovatief - het leverde ons een nominatie voor de Horecava Innovation Award 2013 op -, maar ik denk dat we dit keer nog een stapje verder zijn gegaan.’’ Steven: ,,Halm is gloednieuw, en we zijn er echt trots op. Er is al interesse vanuit de hotellerie in Dubai en Qatar. Maar eerst Nederland veroveren.’’

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten