maandag 24 juni 2013

Stoel in een envelop


Stapelbaar of inklapbaar horecameubilair. Lekker praktisch en neemt weinig ruimte in bij de opslag. Maar wat denkt u van opvouwbaar en opblaasbaar? Bestaat ook!

Het klinkt onmogelijk: 77 stoelen opstapelen in niet meer dan één meter. Maar het kan, met de Flux Chair. Opgevouwen is het net een grote envelop, maar je vouwt hem in een handomdraai tot een stijlvolle design stoel. Handig, en een must-have voor iedereen die van design houdt. Ideaal voor binnen én buiten, voor cateraars of voor horecaondernemers die ruimtegebrek hebben.


Een van de verkopers is Kaja Interieurs in Rijssen. ,,Hij zit ook nog lekker’’, zegt sales manager Marc Schwarte over de opvouwbare designstoel. ,,Hij kan maximaal 160 kilo gewicht dragen. Het is ongelooflijk, maar het materiaal is van stevig kunststof en de vouwen zitten er al in.’’Kaja heeft twee modellen, leverbaar in acht kleuren: Flux Chair en Flux Junior. Een bijpassend kussen voor optimaal zitcomfort is apart te bestellen.


Wat voor een opvouwbare stoel kan, kan ook voor statafels. De Twisttable van Axko is een design statafel van gerecycled karton. Licht in gewicht, op te zetten binnen een minuut en ook weer snel opvouwbaar. Een waterzak onderin de tafel zorgt voor stabiliteit. Hij is ontworpen vanuit het cradle tot cradle principe. Aan het eind van de levensduur kan hij met het oud papier mee om hergebruikt te worden. ,,We leveren ze eigenlijk nauwelijks nog in zwart en wit, maar bijna altijd gepersonaliseerd met een logo, foto of print op het blad’’, licht Axel Kok toe.

En als hij nat wordt, wat dan? Axel: ,,Er zit een gelamineerde folie overheen. Een paar druppels regen is niet erg, maar de Twisttable kan niet langdurig in de regen staan. Daar is hij niet voor ontworpen. Een koffie- of wijnvlek moet je meteen met een doekje eraf vegen. Blijft het een uur erop liggen, dan trekt de vlek erin. Maar dat is ook bij onbehandeld hout en bij sommige plastics.’’

De Twisttable werd in 2012 genomineerd voor de Horecava Innovation Award in de categorie Interior & Design. Ideaal voor catering en evenementen. ,,Eerlijk gezegd loopt de verkoop in België beter dan in Nederland. Beurzen kopen grote hoeveelheden in, terwijl het in Nederland altijd maar om enkele exemplaren gaat’’, aldus de importeur.

Even terug naar Kaja Interieurs. De zaak bestond op 17 mei 50 jaar. Op dit jubileum te vieren, richtte het bedrijf Chairs4Charity op met enkele mediapartners. De stichting ondersteunt goede doelen die zich focussen op de ontwikkeling van kinderen via educatie, gezondheid, voeding of sport. In elk van de initiatieven vervullen stoelen een sleutelrol. Het motto: ‘chairs that create a difference’.

Wie vóór 3 juli het ‘inspiratiecentrum’ in Rijssen bezoekt en een offerte aanvraagt, krijgt de Airdesign Blofield cadeau. Airdesign? Dat is een knalrode opblaasbare stoel, een gimmick op het terras. Meer over bijzonder opblaasbaar horecameubileir volgende week op deze site!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten