maandag 10 juni 2013

Sensatie in bed

Sensatie in bed. Deze titel suggereert heel wat, en terecht, maar waarschijnlijk heel wat anders dan wat ik hier naar voren breng… Heerlijk vind ik het om in een schoon bed in slaap te vallen. Met FreshBed heb je élke nacht een vers bed, want dit bed ventileert zichzelf. Een absolute innovatie, een doorbraak in slaapcomfort!

Altijd het gevoel van schone lakens en een schoon matras, bevrijd van vocht, mijt en schimmels. Altijd je bed op de ideale temperatuur zonder te transpireren of het te warm of te koud te hebben. Altijd zuivere lucht op de slaapkamer. Dat krijgt FreshBed allemaal voor elkaar. Barry van Doornewaard van het bedrijf uit Ouderkerk a/d Amstel vertelt hoe deze vooruitstrevende techniek is ontstaan.

Designbed in de collectie van FreshBed
,,De uitvinder is een Britse engineer in klimaatbeheersing die bezig was met een hypoallergeen bed voor weeskinderen met astma die hij thuis opving. Omdat een matras de grootste bron van huisstofmijt is, zette hij een ventilator onder het bed. De ventilator zoog van buiten lucht aan, die door het bed geblazen werd, zodat huisstofmijt minder kans kreeg. Een fantastisch idee, maar nog niet genoeg ontwikkeld om op de markt te brengen.

Samen zijn we flink aan het experimenteren geslagen. Het resultaat is een bedbodem met geïntegreerde drukkamer. Het systeem zuigt lucht uit de slaapkamer aan en zuivert die met een Hepafilter van pollen, stof, bacteriën en mijt. De lucht wordt daarna op de goede temperatuur gebracht en vanuit de drukkamer gelijkmatig door de matras verspreid. Door die ideale luchtvochtigheidsgraad krijgt huisstofmijt geen kans. Je zweet minder, je matras blijft droger en je slaapt dieper.’’

Afstandsbediening

Een thermostaat in de unit controleert continu de luchtstroom en houdt die op de ingestelde temperatuur. De doelgroep zijn 40-plussers en astmapatiënten. Maar volgens mij wil iedereen wel in zo’n fantastisch bed slapen. Want een fris en schoon microklimaat zorgt voor de ideale nachtrust. En de ventilator? Die doet geruisloos z’n werk, zegt Barry van Doornewaard.

De beddenondernemer is in gesprek met verschillende hoteliers voor de aanschaf van een FreshBed. Hotel Merlet in Schoorl heeft echter de primeur. Het innovatieve bed staat sinds medio mei in drie splinternieuwe kamers, te vinden in de aanbouw die het viersterrenhotel afgelopen jaar liet verrijzen. Deze kamers worden goed verhuurd, weet de receptionist van  Merlet te melden. Hotelier Martin van Bourgonje: ,,De gasten zijn tot op dit moment allemaal zeer tevreden over FreshBed. Dat is op zich wel bijzonder want als je iets helemaal nieuw introduceert zijn er nog wel eens kinderziektes, maar in dit geval niet. Het werkt perfect.'' Het hotel heeft nog vier FreshBeds in bestelling.

De prijs: een eenpersoonsbed kost minimaal € 4500,- en een tweepersoons € 8900,-. Dit zijn consumentenprijzen. Hotels betalen een lager bedrag. Maar dan heb je ook een droombed!

De innovatieve bedbodem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten