maandag 27 mei 2013

Eten bij kaaslicht

Na het bier-epistel van vorige week weer iets op het gebied van interior & design: de kaaslamp. Gespot in het magazine Arts en Auto. Leuk voor restaurants met een Italiaanse keuken!

De ‘kaaslamp’ is even groot als een echte Parmigiano Reggiano. De Parmesan Cheese Lamp DLX  is dan ook gemaakt van een kunststof dummykaas, voorzien van dezelfde details, afmetingen en kleur als een origineel kaaswiel (diameter 43 cm, hoog 25 cm). Hij is  afgewerkt met een roestvrijstalen binnenwerk en armatuur. Prijs: € 275,-. Terwijl het eenvoudiger broertje, de Classic, een binnenwerk van gelakt metaal heeft en op € 200,- uitkomt. Een derde variant is de Grana, genoemd naar de Grana Padano kaas. De Twins, dat zijn twee ‘kazen’ naast elkaar, afgewerkt met een strakke rvs plafondplaat.

De kaaslamp is een idee van Tom en Cyrella van Qucina uit Venlo. ,,In 2011, tijdens een culinaire vakantie door Italië, hebben wij ons hart definitief verloren aan de Parmigiano Reggiano. Door ons bezoek aan de Parmezaanse kaasboer raakten we onder de indruk van het hele proces rondom deze kaas. We kochten een kunststof exemplaar en besloten er iets leuks mee  te doen. Zo kwamen we op het idee om er een lamp van te maken: dat werd de Parmesan Cheese Lamp Classic. Na publicaties, o.a. in Jamie Oliver Magazine, kregen we zoveel reacties dat we een webshop openden.’’

Verschillende horecabedrijven hebben de lamp inmiddels besteld, evenals een wijnhandel. Een tweede creatie van de foodies is de Qolino Lamp: speelse verlichting, gemaakt van een vergiet en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zetten ze ook zelf in elkaar.

Qucina, zo heet het culinaire organisatiebureau dat het Limburgse duo sinds kort runt. Tom en Cyrella organiseren er workshops, culinair entertainment en lezingen met een creatieve culinaire twist. Dit doen ze samen met chefs, ambachtelijke slagers, wijnhandelaren en andere mensen die enthousiast over hun producten vertellen. Tom: ,,Onze achtergrond is sales, marketing, communicatie en social media. Onze passie: eten en drinken, koken en design.’’

Op 16 en 17 maart organiseerden ze enkele kookworkshops met de Britse chef-kok Oliver Rowe, bekend van het BBC-programma The Urban Chef. Tijdens deze workshops ‘Meet the Chef’ stonden regionale seizoensproducten centraal. ,,Dit sloot mooi aan bij het feit dat de regio Venlo dit jaar Hoofdstad van de Smaak is’’, aldus Tom.

Begin juni 2013 betrekt het stel een nieuw bedrijfspand in Venlo, uiteraard voorzien van een uitgebreide keuken. De workshops zijn bedoeld voor zowel particulieren als de zakelijke markt. De horeca wordt bediend met workshops als foodstyling, etiquette, gastheerschap en foodfotografie. Ook kunnen Tom en Cyrella door hun ervaring in de marketing en sales horecaondernemers helpen met hun communicatie, social media en promotie. Een voordeel is dat de horecabranche hen niet vreemd is. Tom werkte bij Palm Breweries en Kolibrie Horeca Payrolling en als bedrijfsleider in verschillende kroegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten