maandag 22 april 2013

Schaduw onder sensueel frambozenrood

Sywawa, ik ken die naam. Even googelen en op de site kijken. Ja, nu weet ik het weer, ik herken de prachtige parasol met het Brugs kantwerk, de Dentelle. Nu is er weer zo’n nieuw designjuweeltje uit België: de Bloom.


De Bloom is er in een doorsnede van 240 en 260 cm.
De Bloom is geïnspireerd op de zomer en op de meest kleurrijke creaties van de natuur: bloemen. De kleur van de stof verloopt van stralend wit naar sensueel frambozenrood dankzij de toegepaste degradé-techniek. De wind speelt door de bloemblaadjes, die hierdoor ruisend tot leven komen. Op z’n Vlaams klinkt het nog mooier: ‘De stoffen bloemblaadjes creëren een baldakijn om onder te relaxen en te genieten van de kleurenpracht’.Sywawa is het frivole zusje van de stoere Symo Parasols, gevestigd in Brugge. ‘Sywawa staat voor kippenvel, eigenzinnigheid en sensualiteit. Met een Sywawa krijgt het terras een speelse toets’, lees ik op de site. En zo is dat!


De Breezer meet 350 x 250 cm.
De Bloom werd in 2012 gepresenteerd op Maison et Objet in Parijs, de jaarlijkse beurs voor innovatief design in buitenmeubelen. Ontwerper is Davy Grosemans. Hij is de eerste Belgische designer die de prestigieuze iF Gold Award won voor de Breezer. Dit parasolconcept uit 2008 speelt met beweging en licht, en is eveneens een merk van Sywawa.Dentelle is geïnspireerd op kantwerk uit Brugge.

Ik had het al over de Dentelle. Deze parasol is een ode aan het kantwerk waar Brugge bekend om staat en is de creatie van Lieven Musschoot en Mathias Hennebel. Deze ontwerpers tekenen ook voor de interieurs van trendy toprestaurants als Oud Sluis en Pure C van driesterrenchef Sergio Herman.


DOT heeft een doorsnede van 3 meter.
Nog zo’n schatje: DOT, een design van Bart van Heesch voor Sywawa. DOT speelt met het zonlicht. De parasol bestaat uit twee doeken in verschillende kleuren met een contrasterend gatenpatroon. De veranderende positie van de zon zorgt ervoor dat de lichtstippen op het onderdoek bewegen. Dit zorgt voor een levendig lichtschouwspel.

De collectie van Sywawa bestaat inmiddels uit zestien vernieuwende designparasols. ,,Ze zijn uiteraard ook in Nederland leverbaar’’, aldus sales manager Christophe Vancraeynest. ,,Het is echt iets voor loungezaken of strandpaviljoens die iets speciaals zoeken en die van design houden.’’

Nog even iets anders: Sywawa levert ook mooie oplossingen voor de vaak lelijke parasolvoet. Die krijgt een tweede leven als wijnkoeler of plantenbak (de Coupe)
of als zitje (de Cube).
De Coupe en de Cubes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten