maandag 15 april 2013

Kleren maken de kok

Al ben ik dan geen kookheldin, ik draag wél altijd een schort om spetters op m’n kleding te voorkomen. ‘De mooiste buis ter wereld’ is niet voor mij weggelegd, maar op 30 april draag ik graag de oranje schort Willem. Van de nieuwe koning? Nee, van Le Nouveau Chef!

Le Patron, zo heet de nieuwste koksbuis van Le Nouveau Chef. Het bekende familiebedrijf is maar liefst twee jaar bezig geweest om de pasvorm te perfectioneren. Het resultaat is een witte buis, een slank gesneden model ofwel slim fit zoals dat in vaktermen heet. De stof, speciaal voor Le Nouveau Chef geweven, is voorzien van een anti-kreuk finish. ,,Ook al is de stof 100% katoen, uit wastesten is gebleken dat hij nauwelijks kreukt en ook gemakkelijk te strijken is’’, licht mede-eigenaar Paul van Luipen toe.

De uitstraling van Le Patron is luxe en klassiek. De kleine drukknopen zijn met stof overtrokken en vallen daarom niet op. Kortom, een buis voor chefs die een mooi kledingstuk kunnen waarderen. Zelfs de lock-draden aan de binnenkant zijn weggewerkt. Schone confectie noemen ze dat bij Le Nouveau Chef.

Van Luipen: ,,Ondanks de slim fit-pasvorm kan de kok zich er perfect in bewegen. Opmerkelijk is dat de meeste chefs het liefst hun eigen broek eronder dragen of in een spijkerbroek lopen. De koksbuis moet er perfect uitzien, maar de broek vinden ze niet zo belangrijk.’’

Le Patron is echt bedoeld voor het midden- en hoge segment in de horeca. Een foto van de chique nieuweling krijg ik nog niet te zien. Dat kan pas vanaf 24 april, de dag dat hij officieel aan de horeca gepresenteerd wordt. De buis beleeft een sneak preview op het internationale congres van Les Jeunes Restaurateurs d’Europe, dat op 14 en 15 april in Salzburg plaatsvindt.


Willem

Waar wél heel Nederland in zou kunnen lopen, is de oranje halsschort Willem. Leuk voor 30 april als Willem Alexander tot koning wordt gekroond. Een schort van een héél ander kaliber dan Le Patron, maar geinig en een must voor de horeca op kroningsdag. Alleen €9,95 in de maand april!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten