maandag 11 februari 2013

Val niet van tafel in het carnavalsgedruis

Als u dit leest, ben ik carnaval vieren in Waskupenstad, ofwel in ’s-Heerenberg. Drie dagen zwaaien en zwieren in hotel Heitkamp, soms bovenop de tafels. Dat hèt wat, is het motto dit jaar. Nu maar hopen dat het een stevige tafel is, en een die niet wiebelt. Een RoXtable? Nou nee, ik denk ’t niet!

Foto: Ton van Vliet
Bij hotel Heitkamp vind je doorleefde houten tafels, die stevig op een gladde vloer staan. Prima voor het carnaval in Waskupenstad. Op een ongelijke vloer of op een keitjesterras is het een heel ander verhaal. Daar is de RoXtable ideaal. Een zelfstellend wiebelvrij tafelonderstel, dat een oplossing biedt voor het probleem van wiebelende tafels. De vier ‘tenen’ van het onderstel stellen zich vanzelf bij het neerzetten, waardoor ze altijd stevig op een oneffen ondergrond staan. De ontwerpers Geurt Vleemingh en Nout van Heumen doen met de geoctrooide klemconstructie een goede nieuwe poging om het probleem van wiebelende tafels tegen te gaan. Een grote ergernis bij zowel gasten als horecapersoneel.

Geurt Vleemingh: ,,Er zijn al vele pogingen gedaan om een oplossing voor dit probleem te vinden: van steldoppen en schrokbrekers tot beweegbare tenen en semi-zelfstellende tafels. Vrijwel al deze oplossingen vereisen extra handelingen zoals draaien en aandrukken en zijn duur. Bovendien resulteren ze nog steeds niet in tafels die 100 procent stabiel en volledig belastbaar zijn op de hoeken, zoals dat bij een conventionele vierteens tafel het geval is. Onze RoXtable is wél volledig belastbaar op de hoeken, bijvoorbeeld als iemand er zwaar op leunt. Ook is geen extra handeling vereist.’’

RoXtable

Het slimme, maar simpele mechanisme leverde het duo van Invend een nominatie op voor de Horecava Innovation Award 2013, in de categorie Interior & Design. Behalve veel publiciteit in de media leverde het hen een presentatieruimte op in de wereld INNOVEER! op de beurs begin januari in Amsterdam RAI. ,,We spraken horecaondernemers die dit niet alleen een goed idee voor het terras vinden, maar ook voor binnen. Tientallen offertes hebben we gemaakt. Bij een aantal horecabedrijven gaan we binnenkort langs voor een proefplaatsing, zodat ze de tafels kunnen uitproberen. De RoxTable biedt hun terras in ieder geval een aantrekkelijker aanblik dan met bierviltjes eronder.’’

Het stalen onderstel is geschikt voor zowel ronde als vierkante tafelbladen, in allerlei maten en passend bij elk interieur. De ontwerpers werken in principe samen met fabrikanten van bladen, zoals Werzalit Maar het onderstel kan ook onder bestaande tafelbladen geschroefd worden. De prijs is competitief, vanaf €109,-.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten