maandag 10 december 2012

Koffie bestellen met iPhone of iPad


Een plaatje is het, de Topbrewer van Brandsma Koffie. Alhoewel, je ziet eigenlijk alleen de prachtige designkraan waar de versgezette koffie uitstroomt. De koffiemachine zelf is volledig aan het oog onttrokken. Met de iPhone of iPad zet je hem in werking.


Op het eerste oog is de TopBrewer vooral innovatief door de vormgeving. De koffie komt uit één enkele designkraan die zomaar uit een strak werkblad lijkt te ontspringen. De espressomachine is eronder of in een standalone apparaat weggewerkt.

© Scanomat
Helemaal bijzonder is dat je de volautomatische machine in werking stelt met een iPad of iPhone (binnenkort ook met andere merken), in combinatie met de app of middels het touch screen. Iedereen kan zelf zo z’n koffie bestellen, zelf de hoeveelheid en sterkte bepalen, de snelheid van de maalschijven of de temperatuur van de drank. Directeur/eigenaar Menno Brandsma: ,,Veel mensen vinden het leuk om met de iPhone of de iPad te werken. Daar is deze machine heel geschikt voor. Bovendien kun je het doortrekken door de betaling eraan te koppelen.’’

Water en elektriciteit aansluiten en de machine is werkklaar, vertelt de eigenaar van het  Bolswarder koffiebedrijf anno 1893. Moeiteloos somt hij alle voordelen van de TopBrewer op: zelfreinigende designkraan, ruimtebesparend, geluidsarm, energiezuinig want hij gebruikt 0 Watt in de standby-stand, terwijl hij toch binnen 45 seconden op temperatuur is. TopBrewer is een Deens ontwerp van Scanomat, met maalschijven van het topmerk Mahlkönig, een bonenmachine en een heuse melkopschuimer. Optioneel zijn er mogelijkheden voor het maken van cappuccino, cacao, koud en warm water, melk of meerdere soorten juice.

© Scanomat
Dit stijlvolle design is een mooi product voor vip-lounges, exclusieve vergaderzalen of een ontbijtbuffet in een designhotel. In principe kan de TopBrewer overal staan. Maar door zijn prijsstelling (vanaf €7000,-) komt hij al gauw terecht in het middensegment of de bovenkant van de markt. Circa tien exemplaren plaatste Brandsma Koffie inmiddels in Nederland, o.a. bij twee grand cafés in het noorden van het land en in een bankgebouw.

Brandsma: ,,Wat we ook leuk vinden om te vertellen, is dat de TopBrewer op de grootste koffiebeurs van Europa, de Host in Milaan, al in 2011 beschreven werd als ‘the most amazing innovation’. In 2013 gaan we er in Nederland echt mee uitpakken. Om te beginnen in januari op de Horecava in Amsterdam, en een week later op Facilitair in Den Bosch. Deze beurs is gericht op de office markt, waar de interesse groot is voor deze innovatie.’’
Daar komt de ruimtebesparende TopBrewer misschien nog wel meer tot zijn recht dan in de horeca!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten