maandag 3 december 2012

Hop, zó naar binnen

Zelf heb ik geen enkele moeite om over een lastige drempel van een horecabedrijf te stappen. Maar er zijn mensen die dat wél hebben. Voor hen is er de opvouwbare drempelhulp het Hoppertje. Ook biervaten rollen er met gemak overheen.

Het Hoppertje is een handzame oplossing voor het overbruggen van verhogingen tot 13 cm. Goed bruikbaar en voor van alles toepasbaar. Om gasten die moeilijk ter been zijn over een gastvrije drempel te helpen, voor steekwagens met biervaten, zware lasten, kinderwagens, rolstoelen of de afvalbak.


Het verschil met een losse aluminium plaat of houten plank is dat het Hoppertje opvouwbaar is, licht van gewicht en gemakkelijk weg te zetten of mee te nemen dankzij de twee handvaten. Het design ziet er uit als een klein koffertje en komt uit de koker van een student industrieel productontwerp aan de Haagse Hogeschool. De aluminium plaat met frame, 50 x 80 cm, is stevig en buigt niet door. Hij is getest op minimaal 280 kg en weegt slechts 3,75 kg.

Jaap van Velzen van Brain Management International brengt het product op de markt. De Zeeuw werkte een jaar lang in Goes, waar hij onderzoek deed naar de drempels van horecabedrijven. ,,Bleek dat 65 procent van de horeca niet toegankelijk is voor mensen in een rolstoel. Die gasten gaan een deur verder als ze niet gemakkelijk naar binnen kunnen. Zo loop je als horecaondernemer omzet mis. Het Hoppertje werkt op deze manier gastvriendelijk en omzetverhogend. Ook het personeel heeft er voordeel van.’’


Van Velzen liet Het Hoppertje testen bij restaurant Waterfront aan de boulevard in Vlissingen. De houten plank die er altijd lag, bleek niet meer nodig. Voor de promotie denkt hij aan een raamsticker met het logo van de drempelhulp. ,,Dat betekent:‘Ik ben toegankelijk voor iedereen. Hier kun je zo even naar binnen hoppen’.

Prijs: €485,- excl. btw. Het product is tegen een meerprijs te voorzien van een logo en elke gewenste kleur in poedercoating.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten