maandag 8 oktober 2012

Scherp zien met visitekaartje

Met een scherpe blik op zoek naar nieuwtjes liep ik twee weken geleden op de Horeca Relatiedagen in Hardenberg rond. Wat hielp? De EyeCard. Een handig leesbrilletje ter grootte van een creditcard. Leuk relatiegeschenkje!

Vrijwel ieder restaurant maakt het wel eens mee: gasten die de menukaart niet kunnen lezen, omdat ze hun leesbril vergeten zijn. De tafelpartner of ober somt wat gerechten op, zodat de gast toch een keuze kan maken. Òf de ober biedt de EyeCard aan. Dit is een compacte leesbril met een sterkte van 2,5. Sterk genoeg om de kleine lettertjes te kunnen lezen.


Dit handige leeshulpje in de vorm van een creditcard, zet je op de neus. Hij is ook te combineren met een vertebril of een zonnebril. De gadget is zo plat dat hij gemakkelijk in de portemonnee past. Zo vergeet je hem nooit, en als je erop gaat zitten, is er niks aan de hand.

Het leesbrilletje wordt inmiddels al gebruikt bij restaurant De Groene Lantaarn in Zuidwolde.  ,,We krijgen er leuke reacties op’’, zegt patron-cuisinier Jarno Eggen. ,,Mensen verwachten  niet zo’n pasje, waar je doorheen kunt kijken. Vroeger had je een grote doos leesbrillen, waaruit de gast een exemplaar met de juiste sterkte kon kiezen.’’

De  Groene Lantaarn, in het bezit van een Michelinster en nummer 33 in de gids Lekker, ziet de EyeCard puur als service, maar ook als promotie. ,,We hebben het kaartje laten personaliseren. Op het hoesje staat ons logo en op het brilletje onze naam. Als je het in mekaar schuift, is ons visitekaartje compleet’’, aldus Eggen.

De minimale afname is 100 stuks. Het horecabedrijf betaalt daar €480,- voor; dat bedrag is inclusief bedrukking. Particulieren kunnen de gadget ook bestellen. De prijs is dan €9,95 per stuk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten