maandag 9 juli 2012

Cool fruitblokje uit Italië

Puur fruit, daar kunnen ze me ’s nachts voor wakker maken. Al eet ik het natuurlijk liever overdag op een zomers terras. En dat mag best in de vorm van een ijsblokje, geserveerd in een prosecco.

Frozen Cube Benelux brengt zulke ijsblokjes van fruit sinds januari 2012 in Nederland op de markt. Behalve fruitsmaken als van perzik, bloedsinaasappel, citroen, framboos of aardbei (om er maar een paar op te noemen) zijn er ook ijsblokjes met een cocossmaak of een chocoladesmaak.
Het fruit wordt verwerkt en gekoeld in speciale mallen, met als resultaat een 3 bij 3 centimeter kubus, vandaar de naam The Cube. Het fruitblokje is breed inzetbaar voor o.a. thee, champagne, prosecco, cocktails, patisserie, sorbets of bijvoorbeeld ook op carpaccio.

De kubusjes ogen decoratief. Afhankelijk van de smaak zijn ze versierd met een stukje bijpassend fruit. ,,Voor grote partijen hoeft het personeel de drankjes niet vooraf te koelen, want The Cube koelt de drankjes’’, zeggen de importeurs. Dat zijn ondernemer André Kool en chef-kok Michèl Kagenaar, van restaurant Eten bij Michèl in het Limburgse Nuth.

Kagenaar gebruikt de fruitblokjes bij het aperitief en verwerkt ze af en toe in sauzen en in pasta. ,,Ik heb ook nog een pastabedrijf'', vertelt hij. ,,Speciaal daarvoor heb ik een basilicumcube in Italië laten maken, en die past er perfect bij.''

The Cube komt rechtstreeks uit het Italiaanse Rimini. In februari 2011 won The Cube in Italië de Sappore Innovation Award voor beste nieuwe product.

Video

Geen opmerkingen:

Een reactie posten